e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım 2024’te kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması için yürütülen çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Bu sayede taşınmaz sahipleri, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmeleri kiracılarıyla elektronik ortamda onaylayabiliyor.

Bu hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” düzenlenmekte ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir.

“Emlak danışmanları artık resmi olarak görev yapacak”

Çalışmanın ikinci aşamasıyla birlikte, e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de sunulmaya başlandı. TEDB Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının bu sürece dahil olmaması nedeniyle kiracı ve ev sahibinin kira kontratını e-Devlet üzerinden imzalayabildiğini belirtti.

Akçam, uygulamanın emlakçılar için de hayata geçirildiğini ve gayrimenkul sahiplerinin emlak danışmanlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sisteminden yetki vererek kira kontratlarını elektronik ortamda iletebileceğini söyledi. Bu sayede emlak danışmanları, mülk sahipleri ve kiracıları bir araya getirerek mesleklerini resmi olarak icra edebilecekler.

“Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılmalı”

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınacağını ve Bakanlık tarafından kira artış oranı, kiracının güvenirliği ve oturduğu sürenin belirlenebileceğini belirtti. Ayrıca, kira kontratlarında kefilin ıslak imzası gerektiği bilgisini veren Akçam, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Akçam, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılması zorunluluğunun getirilmesi durumunda, ev sahibi ve kiracı arasındaki problemlerin çözülebileceğini ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı duyurdu! 6 ayda 1,5 milyar lira ceza

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında 287 bin 752 firma ve 18 milyon 73 bin 112 ürün denetlendiğini, aykırılık tespit edilen 49 bin 791 firmaya 1,5 milyar TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ticaret …

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, mayısta TÜFE bazında 1,19 puan azalarak 69,97’ye geriledi.

‘İtibardan tasarruf olmaz’ demişti: Ormana değil Saray’a bütçe! 6 haftalık bütçe ile filo kuruluyor…

Türkiye’de yaz aylarında yeniden gündeme gelen orman yangınları, müdahale kapasitesini ve hava filosunu tartışmaya açtı. Yangınlara müdahale için yapılan harcamalar ve eldeki ekipmanların yeterliliği kamuoyunda sorgulanıyor.

Milyarlarca lira dağıtacaklar: Tarih belli oldu

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin Temmuz ve Ağustos 2025 dönemine ait nakit temettü ödeme takvimi belli oldu. Hisse sahiplerine temettü ödemesi yapacak 30’dan fazla şirket arasında Astor Enerji, Enerya, Vestel Beyaz Eşya, İskenderun Demir ve …

Türkiye’nin ihracatı mayısta arttı

Türkiye’nin ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon dolar, ithalatı yüzde 2,7 artışla 31 milyar 462 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kamudaki araç satışına CHP’den eleştiri: 120 bin aracın sadece binde biri satıldı, bu bir kandırmacadır

Kamudaki araç satışına CHP’den eleştiri: 120 bin aracın sadece binde biri satıldı, bu bir kandırmacadır