DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 Sona Erdi

Bilişim Vadisi’nin İzmir’deki DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı Son Buldu

Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi DIGIAGE’nin bu yıl İzmir’de düzenlediği Oyun Geliştirme Kampı, 2025 yılında sona erdi.

Bilişim Vadisi’nin İzmir kampüsünde gerçekleştirilen kampın kapanış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, oyun sektörünün küresel ölçekte 200 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Gönüllü, Türkiye’nin oyun sektöründeki önemine vurgu yaparak, ülkemizdeki teknoloji girişimciliğinin son yıllarda gösterdiği hızlı büyümenin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin oyun sektöründeki başarısına dikkat çeken Gönüllü, sektörün 2024 yılında yüzde 40 büyüyerek 800 milyon doları aştığını ve dünya genelinde ilk 5 ülke arasına girdiğini söyledi.

İstanbul’un Avrupa’nın en büyük ikinci oyun geliştirme merkezi haline geldiğine de değinen Gönüllü, Türkiye’deki oyun sektöründeki artan yatırımlara da işaret etti.

Kampın katılımcılarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, gençlerin ülkenin en önemli sermayesi olduğunu belirterek, onların kendilerini ne kadar geliştirirse Türkiye’nin geleceğinin o kadar parlak olacağını ifade etti.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise kampın başarılı oyunlarla sonuçlanacağını ve sektördeki yetenekleri bir araya getirerek oyun sektörünün ekonomik değerini artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kampta 64 takımın yer aldığı ve 250 oyun geliştiricinin katıldığı bilgisine yer verilirken, katılımcıların beş gün boyunca çeşitli eğitimler aldığı ve geliştirdikleri oyunları 13 yatırımcıya sunduğu bilgisi paylaşıldı.

Eğitim ve gelişimin önemine dikkat çekilen haberde, sektördeki yatırımların arttığına ve Türkiye’deki oyun sektörünün önemli bir büyüme grafiği çizdiğine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fırat Özdemir – Ekonomi

Related Posts

Chrome’da uygunsuz site alarmı: Uygulama sistem tarafından engellenmeye başladı

Windows kullanıcılarının son günlerde karşılaştığı beklenmedik bir sorun, Google Chrome’un açılmasını engelliyor. Microsoft’un çocukları dijital tehlikelerden korumak için sunduğu Aile Güvenliği hizmeti, bazı sistemlerde Chrome tarayıcısını “uygunsuz içerik” gerekçesiyle otomatik olarak devre dışı bırakıyor.

USB katili olarak duyurulan FireWire için yolun sonu gözüktü

1999 yılında piyasaya sürülen ve USB’den daha hızlıydı olduğu için ‘USB katili’ olarak lanse edilen FireWire için yolun sonu gözüktü.

Meta ve Oakley birlikte çalıştı; yeni akıllı gözlük modelleri tanıtıldı

Meta farklı şirketlerle çalışarak akıllı ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu sefer yeni akıllı gözlükler için Oakley ile ortaklık kuruldu.

Game Pass’e eklenecek yeni oyunlar açıklandı

Microsoft’un Xbox Game Pass abonelik servisine onlarca yeni oyun ekleniyor. Haziran ayının sonuna kadar platforma dahil olacak oyunların tam listesi açıklandı.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı