Beyin sisi farklı hastalıkların belirtisi olabilir! Depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve bunama beyin sisi ile belirti verebiliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin: Beyin Sisi Bir Hastalık Değil

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, zihinsel fonksiyonlardaki bozuklukları tanımlamak için kullanılan ‘beyin sisi’ hakkında bilgi verdi.

Beyin sisi popüler kültürde sıkça duyulan bir terim olsa da, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, “Beyin sisi bilimsel ya da tıbbi olarak bir hastalık değildir. Daha çok insanların kendi zihinsel fonksiyonlarıyla ilgili algıladıkları bir soruna halk dilinde verdikleri bir isimdir” dedi.

Her insanın kendi zihinsel yeteneğindeki azalmanın bir hastalık anlamına gelmediğini vurgulayan Prof. Dr. Barış Metin, “Beyin sisi şikayetlerinin altında genellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, uyku bozuklukları gibi hastalıklar yatabilir” şeklinde konuştu.

Depresyon ve Anksiyete Beyin Sisi Olarak Algılanabilir

Depresyon ve anksiyetenin beyin sisi üzerindeki etkisine değinen Prof. Dr. Barış Metin, bu bozuklukların özellikle beynin ön bölgesini etkilediğini ve frontal loblarda yavaşlama olduğunu belirtti. Bu durumun zihinsel kapasiteyi etkileyerek hafıza bozukluğuna neden olabileceğini söyledi.

Sık Rüya Görmek ve Beyin Sisi İlişkisi

Prof. Dr. Barış Metin, sık rüya görmenin beyin sisiyle bağlantılı olduğunu ve uyku kalitesindeki bir bozukluğu işaret edebileceğini açıkladı. Bu durumun uyku apnesi, depresyon gibi rahatsızlıklarla ilişkili olabileceğini belirtti.

Beyin Sisi Tedavisi

Beyin sisi şikayetinin tedavisi için altında yatan nedenin tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Barış Metin, genellikle depresyon, anksiyete gibi hastalıkların bu şikayetin altında yatabileceğini belirtti. Tedavinin kişiye özel olarak planlanması gerektiğini ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir