Nobelli Acemoğlu: Teknoloji devlerine yüzde 50 sabit vergi konulmalı

Daron Acemoğlu: Google’ın Reklam Tekeli Demokrasiyi Tehdit Ediyor

Ünlü ekonomi ve politika uzmanı Daron Acemoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Google’ın reklam pazarındaki tekelleşmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Acemoğlu’nun paylaşımında yer verdiği ifadelere göre, Google’ın dijital reklam tekeli sadece medya özgürlüğünü değil, aynı zamanda demokrasinin temelini de tehdit etmektedir. Bu nedenle, bilgiye erişim ve kamuoyu çeşitliliği için dijital devlerin reklam gelirlerine %50 vergi konulması gerektiğini belirtmiştir.

Acemoğlu, yıllık 500 milyon doların üzerinde reklam geliri elde eden teknoloji devlerinin %50 sabit vergi ödemesi gerektiğini vurgulayarak, bu kaynağın bağımsız gazetecilik ve kamusal dijital alanlar için kullanılması gerektiğini savunmuştur.

Ayrıca, Avrupa’nın Google’ın reklam tekeline karşı önemli bir adım atarak Dijital Piyasalar Yasası’nı çıkarması gerektiğini ve internetin kurallarının demokratik kurumlar tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Related Posts

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

Bakan Işıkhan’dan önemli açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

ABD’de ekonomik buhran: Borçlanma tahmini yükseltildi

Küresel ticaret savaşının başrollerinden olan ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin borçlanma tahminini 514 milyar dolara çıkardı.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir